Řepný salát s kuskusem a křepelčími vejci - postup přípravy
Snažíte se zhubnout do plavek nebo svatebních šatů? Pak pro vás máme skvělý tip na lehkou dietní večeři. Salát s červenou řepou, kuskusem a vejci ocení všichni zarytí dietáři. Jeho příprava je velmi jednoduchá.
Ingredience
Nejprve si uvařte do měkka červenou řepu. Tu po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky. Také si uvařte v mírně osolené vodě kuskus a křepelčí vejce. Dále si omyjte listový salát a natrhejte jej na menší kusy do mísy. Přidejte uvařenou červenou řepu, uvařená a loupaná křepelčí vajíčka, očistěné kousky červené papriky, provensálské bylinky, osolte, opepřete dle chuti, zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, vodou a důkladně promíchejte.
Připravený řepný salát podávejte ideálně vychlazený s celozrnným chlebem, rohlíkem, houskou, vekou, nebo bagetkou. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na závěr a recept na salátovou zálivku
Do zeleninového salátu lze přidat i normální slepičí vejce, nejen ta křepelčí. Kromě výše uvedené zeleniny se bude hodit do salátku i nakládaná kukuřice. Pokud vám nesedla zálivka z receptu, můžete si připravit tuto. Potřebujete:
- mletý pepř: dle chuti
- sůl: dle chuti
- balzamikový ocet: 2 lžíce
- olivový olej: 3 lžíce
- med: 3 lžíce
- limetová šťáva: 1 lžíce
Vše smíchejte v misce a zálivkou přelijte zeleninový salátek z červené řepy, paprik, vařených vajíček. Vynechat můžete při servírování i vařený kuskus.