Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

3 chutné recepty na nedělní oběd

3 chutné recepty na nedělní oběd - postup přípravy

Přijde vám vzácná návštěva a nevíte jak je ohromit chutným nedělním obědem? Přinášíme vám několik tipů na zajímavé pokrmy, které vaše hosty překvapí a vy budete za dobrého kuchaře.

Ingredience pro:
1 porce

Pečený cop:

Kachna s mandarinkami:

Hovězí medailonky:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Pečený cop

Maso si umyjte a osušte papírovými utěrkami. Maso rozřízněte podélně tak, aby připomínalo prameny na copy, panenku okořeňte. 




Cibuli si nakrájejte na kroužky a pokládejte na maso. To potřete šťávou z granátového jablka a maso v tom nechte marinovat 3 hodiny.

Marinovanou panenku zapleťte jako cop. Nakrájejte si sušené švestky na plátky, nastrouhejte tvrdý sýr a vše naplňte panenkou.   

Troubu si předehřejte na 220 stupňů a panenku pečte zhruba 25 minut. 

Hotový cop můžete ozdobit semínky granátového jablka a salátem. Podávejte k pečeným bramborám. Kombinace sladkého granátového jablka se slaným masem je božská. 

Kachna s mandarinkami

Kachnu osolte a opepřete. Smíchejte šťávu z jedné mandarinky se sójovou omáčkou a medem. Touto směsí natřete kachnu a nechte odpočívat 1 hodinu.

Oloupejte si mandarinky a kiwi – to nakrájejte na plátky a vše vložte do kachny. 


Pekáč vyložte alobalem a kachnu na něj položte. Pokapejte zbývající medovou omáčkou a kolem kachny přilijte vodu. Troubu nastavte na 180 stupňů a pečte 2,5 hodiny.

Postupně kontrolujte vypařenou vodu a podle potřeby dolévejte, ať maso není suché. 

Hotové jídlo můžete ozdobit čerstvými mandarinkami a bylinkami. Exotické jídlo servírujte hostům jako originální pokrm s jakýmkoliv knedlíkem. 

Hovězí medailonky

Na rozehřáté pánvi osmahněte česnek společně s šalotkou a estragonem. Nechte provonět a přilejte bílé víno, směs nechte několik minut vařit a poté nalijte vývar. Poduste 10 minut.  

Nakrájejte si hovězí maso na medailonky, ty opepřete a osolte. Maso vložte do zapékací misky na alobal a na ně nalijte hotovou omáčku. Pečte při teplotě 180 stupňů 20 minut. 

Hovězí medailonky se skvěle doplňují k hranolkům či jinou úpravou brambor. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů