Nepečený zákusek z mléka a oříšků - postup přípravy
Neradi se zabýváte zdlouhavým pečením dezertů? Potom vám udělá zcela jistě radost tento snadný a rychlý recept na nepečený mléčný zákusek s arašídy. Až ho okusíte, budete z něj unesení! Seč je velmi prostý, chutná božsky!
Ingredience
Začněte tím, že si v menším hrnci zahřejete mléko. Pak v něm rozpusťte vanilkový i krupicový cukr, kukuřičný škrob a také máslo s prosátou hladkou moukou. Z těchto surovin byste měli uvařit hladký a hustý mléčný krém.
Ten nakonec odstavte z plotny a navrstvěte do skleniček, které jste předtím vymazali trochou oleje. Dezerty dejte do lednice tuhnout na několik hodin.
Dokončování mléčného zákusku a jeho servírování
Až dezerty ve skleničkách ztuhnou, vyjměte je z lednice a vyklopte na talíř. Poté je překrojte na polovinu, tak získáte vyšší pláty. Dále si nadrťte na menší kousky pražené arašídy a ve směsi obalte okraje mléčných zákusků.
Nakonec je vyskládejte na tác a povrch přetřete rozpuštěnou čokoládovou tyčinkou. Dle libosti lze zasypat i trochou kokosu. Podávejte po ztuhnutí polevy třeba s šálkem kvalitní kávy, s čajem anebo s kakaem. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace mléčného zákusku
Pokud nemáte zrovna po ruce arašídy, můžete obalování mléčného dezertu použít klidně i nadrcené lískové a vlašské oříšky. Kromě kokosu se bude k dozdobení zákusků hodit i čerstvé ovoce pokrájené na menší kousky. Možné je zvolit například jahody, borůvky, banány, maliny, meruňky, broskve, mango a podobně. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou.