Zapečené brambory s mletým masem, sýrem a rajčaty - postup přípravy
Potřebujete nasytit početnou rodinu, ale stále nevíte, co uvařit? Pak se zkuste inspirovat následujícím receptem, který zvládne připravit levou zadní i úplný začátečník! Zapečené brambory s mletým masem, sýrem a rajčetem zachutnají celé rodině!
Ingredience
Nejprve si pečlivě oloupejte brambory, pak je omyjte a naplátkujte. Dále je vložte do velkého plechu, zakápněte olivovým olejem, posypte solí, mletým pepřem, sušenou bazalkou, sladkou mletou paprikou a promíchejte.
Takto dejte kořeněné brambory péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 200 °C. Mezitím se pusťte do přípravy masové směsi.
Příprava masové směsi, kompletace pokrmu a jeho zapékání
Nyní si oloupejte cibuli, pokrájejte ji najemno a na oleji orestujte dozlatova. Také po chvíli přidejte mleté maso a opékejte ze všech stran spolu s kořením dle chuti (sůl, pepř).
Nakonec masovou směs rovnoměrně navrstvěte na rozpečené brambory, poklaďte na povrch nahrubo strouhaný tvrdý sýr, plátky omytého rajčete a dopékejte dalších 15 až 20 minut.
Servírování zapečených brambor s mletým masem, sýrem a rajčetem
Zapečené brambory s mletým masem, strouhaným sýrem a rajčetem vyjměte z trouby, pokrájejte na menší porce a ihned servírujte. K pokrmu se bude hodit jakákoliv studená omáčka (sladký i pálivý kečup, tatarka, majonéza, barbecue) anebo nakládaná zelenina typu kyselé okurky, čalamáda, cibulky a podobně. Přejeme vám dobrou chuť!