Kuřecí roláda s mozzarellou - postup přípravy
Různé rolády jsou velmi populárním jídlem. Nejenom, že na první pohled skvěle vypadají, ale také lahodně chutnají. Hodí se proto jako skvělé sváteční a nedělní jídlo. Tento recept, na kuřecí roládu s mozzarellou, to jenom potvrzuje. Přitom stačí jen pár ingrediencí.
Ingredience
Základem receptu je masová část. V tomto případě prosciutto, které se vyskládá na potravinovou folii. Alternativně lze využít například schvarzwaldskou šunku, nebo levnější anglickou slaninu. Teprve poté dojde na přípravu masa.
Kuřecí maso by mělo být nakrájené na tenké plátky a naklepané, podobně jako když se dělají řízky. Takto připravené se poskládají jednotlivé kousky na plátky uzeniny. Poté je možné začít s dochucováním solí, ale i pepřem, popřípadě jiným kořením dle chutí.
Zeleninovou složku zde zastupuje cuketa, která se nastrouhá na hrubé části struhadla. Když je připravená, vymačká se z ní přebytečná voda a poté se poklade na maso. Ani tady by se nemělo zapomenout na dochucení solí a pepřem.
Podobně jako s cuketou se pokračuje také se sýrem. Nejprve se nastrouhá parmezán, který se položí v dostatečné vrstvě vedle cukety. Následuje druhý sýr, a to mozzarella. Ideální jsou kuličky, ale pokud máte klasickou variantu, nastrouhejte ji nahrubo a vyložte vedle parmezánu.
Vše je připraveno k zabalení rolády, k čemuž by měla pomoci i potravinová folie. Pomocí ní roládu zabalte a také důkladně zatáhněte tak, aby držela svůj tvar. Poté ji z folie vyndejte a vložte do srnčího hřbetu, v případě potřeby na pečicí papír.
Před pečením ji ještě trochu potřete olejem, nebo kouskem másla. Následně vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Pečte zhruba 40 minut, během kterých by měla roláda získat křupavý povrch, maso by se mělo dokonale propéct a sýr by se měl rozpustit a jemně spojit s ostatními ingrediencemi.