2 recepty na slané miništrúdly - postup přípravy
Záviny z listového těsta jsou velmi oblíbené na sladký způsob, ale vynikající jsou i slané varianty. A to obzvláště, když je hostům naservírujete v minivariantě.
Miništrúdl s klobáskou
Miništrúdl se sýrem, šunkou a smetanou
Miništrúdl s klobáskou
Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy k němu přidejte smetanu a zamíchejte. Klobásku si nakrájejte na malé kostičky. Zelenou a červenou papriku očistěte a rovněž je nakrájejte na malé kostičky. V mističce si rozšlehejte 1 vejce.
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pláty o velikosti 28×15 cm. Plech o rozměrech 22×28 centimetrů si vyložte pečicím papírem. Na jednu stranu těsta naneste trochu sýru se smetanou a nasypejte na něj klobásky a papriky. Těsto zabalte, kraje přehněte dovnitř, poté ho celé srolujte a záviny těsně vedle sebe dávejte na plech. Pak je z vrchu potřete vejcem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut.
Miništrúdl se sýrem, šunkou a smetanou
Šunku nakrájejte na kostičky. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte do mísy, přidejte smetanu a promíchejte. Do misky si rozšlehejte vejce.
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pláty o velikosti 28×15 cm. Plech o rozměrech 22×28 centimetrů si vyložte pečicím papírem. Naneste na jednu stranu těsta směs šunky, sýra a smetany. Těsto zabalte, kraje přehněte dovnitř, poté ho celé srolujte a záviny těsně vedle sebe dávejte na plech. Pak je z vrchu potřete vejcem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C po dobu 20 minut.