Bagety z kynutého těsta slazené medem - postup přípravy
Až si připravíte tyto bagety z kynutého těsta, už nebudete chtít pečivo z obchodu. Jsou křupavé, nadýchané a ideální k pomazánkám, hlavním jídlům i salátům.
Těsto
Na posypání a podlití
Vodu smíchejte s čerstvým droždím a medem. Přidejte mouku se solí, ingredience důkladně promíchejte a vytvořte z nich těsto, které zakryjte pokličkou nebo fólií a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 40 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Po této době vezměte okraj těsta, natáhněte ho a přehněte směrem do středu. Postup opakujte po celém obvodu těsta.
Tip: S těstem se vám bude lépe pracovat, pokud si navlhčíte ruce.
Jakmile získá těsto pevnou konzistenci, přikryjte ho a nechte ho odpočívat dalších 40 minut. Postup ještě jednou zopakujte a následně těsto vložte do lednice na noc.
Druhý den povrch těsta posypte trochou mouky a vytvořte z něj plát, ve tvaru obdélníku, o výšce 1 cm. Ten rozdělte na tři stejné části, z nichž každou několikrát spirálovitě zatočte tak, aby se vaše ruce otáčely do protisměru.
Poznámka: Nejste-li si jistí tvarováním těsta, inspirujte se postupem níže ve videu.
Kousky zatočeného těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je kynout dalších 30 minut. Povrch všech kousků těsta posypte moukou a na několika místech ho nařízněte.
Bagety z kynutého těsta podlijte trochou vody, zakryjte je a pečte v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 10 minut. Poté pečivo odkryjte a pokračujte v pečení dalších 15 minut.
Tip: K zakrytí baget můžete použít pekáč nebo například alobal.
Pečivo nechte vychladnout na chladící mřížce a poté ho podávejte s oblíbenou pomazánku nebo jako přílohu k hlavním jídlům a salátům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milk vs. Bread
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.