Bleskurychlý dort nejenom ke kávě - postup přípravy
To, že pečení musí být složité a zdlouhavé nemusí být vůbec pravda. Stačí si vybrat ten správný recept. Jednoduše a rychle upečete klidně skvělý dort. O tom vás přesvědčí následující recept. Uvidíte, že až ho vyzkoušíte, budete ho péct opakovaně. Je ideální ke kávě a pohostíte s ním každou návštěvu. Přečtěte si, jak ho připravíte.
Těsto
Krém
V obou případech jde o běžné suroviny, které míváte běžně doma, nebo koupíte v jakémkoliv obchodě s potravinami. Ve chvíli, kdy budete mít všechny komponenty připraveny, můžete se pustit do pečení.
Začněte přípravou těsta
U těsta vás možná zaujme jeho neobvyklá příprava. Spočívá v tom, že smícháte vodu, mléko, sodu a máslo v hrnci, kde tuto směs zahřejete. Poté přidáte mouku a vznikne konzistence podobná klasické jíšce. Směs přesuňte do misky a nechte chvíli vychladnout.
Ve chvíli, kdy bude mít pokojovou teplotu, můžete pokračovat. Stačí přidat poslední ingredience, kterými jsou vajíčka. Vše důkladně promíchejte. Výsledkem by měla být jemná konzistence těsta.
Hotové těsto můžete upéct. Nalejte ho do dortové formy a důkladně rozetřete až do okrajů. Formu vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 stupňů a dopékejte ještě dalších 10 minut při této teplotě.
Pokračujte krémem
Připravit krém je ideální v době, kdy se vám peče a poté chladne těsto. Základem krému je cukr, škrob a mléko.
Vše smíchejte v hrnci a na mírném plamenu zahřejte. Nezapomeňte směs po celou dobu zahřívání důkladně zahřívat, aby nedošlo k připalování.
Hustou směs nechte vychladnou a poté vyšlehejte. Nyní už stačí jen upečené těsto rozříznout a mezi obě části krém natřít.