Boží mrkvový koláč - postup přípravy
Koláč podle receptu od paní Katky Sojkové je velmi jemný a vláčný díky mrkvi. V kombinaci s kopečkem vyšlehané smetany jde o božskou sladkou tečku.
Ingredience
Vejce s oběma cukry vyšlehejte do hladké pěny. Do ní následně vmíchejte olej, vodu a prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Mrkev nastrouhejte najemno s přidejte ji do těsta. Nakonec přisypejte čerstvě nastrouhanou citronovou kůru (lze použít i sušenou).
Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech vyložený pečicím papírem. Dejte ho do předehřáté trouby na 175 °C na cca 30 minut.
Hotový koláč pocukrujte moučkovým cukrem, nakrájejte ho na porce a ozdobte vyšlehanou smetanou nebo šlehačkou ve spreji. Na ni pak můžete dát ještě špetku skořice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.