Bramborová omeleta s mletým masem, cibulí, sýrem a koprem - postup přípravy
Chcete si pochutnat na skutečně skvostné večeři? Pak vsaďte na bramborovou omeletu plněnou mletým masem, cibulí, koprem a sýrem. Je přímo fantastická a přitom není na její přípravě nic složitého.
Bramborové těsto
Náplň do omelety
Začněte tím, že si na pánvi s rozpáleným slunečnicovým olejem orestujete mleté maso. To také okořeňte dle preferencí solí a pepřem. Směs pak odstavte z plotny a pusťte se do přípravy bramborového těsta.
Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Následně z nich vymačkejte vodu a ochuťte je provensálskými bylinkami, solí, pepřem a nakonec přidejte vajíčka i hladkou mouku.
Smažení bramborové omelety a její plnění
Připravené bramborové těsto dejte zatím stranou a rozpalte si v ploché velké pánvi trochu slunečnicového oleje. Až bude žhavý, nalijte na něj těsto a rovnoměrně rozprostřete. Placku smažte dozlatova z obou stran.
Na závěr na omeletu natřete kečup, naneste opečené mleté maso, jemně nasekaný kopr, kolečka loupané cibule a vše zasypte strouhaným sýrem. Placku překlopte a prohřejte pár minut.
Servírování bramborové omelety s mletým masem
Hotovou bramborovou omeletu s náplní vyjměte z pánve a ihned servírujte. Dopřát si tento pokrm můžete nejen na večeři, ale klidně i na oběd. Přejeme dobrou chuť.