Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová roláda s kysaným zelím

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborová roláda s kysaným zelím - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, co uvařit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na bramborovou roládu s kysaným zelím podle YouTube receptu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na bramborovou roládu

Na zelí

Na smaženou cibuli

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do velké mísy nastrouhejte brambory na jemném struhadle. Poté do nich přidejte 1 lžičku soli, vejce, škrob, polohrubou a hrubou mouku.

2. KROK

Z brambor vypracujte hladké nelepivé těsto a rozdělte ho na 2 díly. Pracovní plochu vyložte potravinářskou fólií a lehce ji posypte moukou.

3. KROK

Díl těsta přendejte na pracovní plochu a rozválejte ho do placky. Šířka těsta by měla být přibližně 3 cm.  Pravidelně ji podsypávejte moukou, aby se těsto nelepilo.

4. KROK

Uvařené vepřové maso rozemelte v mlýnku na maso. Polovinu přendejte na vyválenou placku. Poté roládu srolujte pomocí potravinářské fólie.

5. KROK

Postup opakujte i u druhého těsta. Hotové rolády přendejte do osolené vroucí vody a vařte je na nízkém ohni přibližně 20 minut.

6. KROK

Do hrnce nalijte olej a orestujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule zlatavá, přidejte k ní kysané zelí.

7. KROK

Zelí dochuťte cukrem a zalijte ho trochou vody. Poté ho vařte pod poklicí, dokud nezměkne. Na pánev nalijte olej a dozlatova na něm orestujte na kolečka nakrájenou cibuli.

8. KROK

Rolády vyjměte z vody a nechte je chvíli odpočinout. Poté je nakrájejte a ihned je servírujte s kysaným zelím a smaženou cibulí.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů