Bramborová roláda s kysaným zelím - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co uvařit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na bramborovou roládu s kysaným zelím podle YouTube receptu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Na bramborovou roládu
Na zelí
Na smaženou cibuli
Do velké mísy nastrouhejte brambory na jemném struhadle. Poté do nich přidejte 1 lžičku soli, vejce, škrob, polohrubou a hrubou mouku.
Z brambor vypracujte hladké nelepivé těsto a rozdělte ho na 2 díly. Pracovní plochu vyložte potravinářskou fólií a lehce ji posypte moukou.
Díl těsta přendejte na pracovní plochu a rozválejte ho do placky. Šířka těsta by měla být přibližně 3 cm. Pravidelně ji podsypávejte moukou, aby se těsto nelepilo.
Uvařené vepřové maso rozemelte v mlýnku na maso. Polovinu přendejte na vyválenou placku. Poté roládu srolujte pomocí potravinářské fólie.
Postup opakujte i u druhého těsta. Hotové rolády přendejte do osolené vroucí vody a vařte je na nízkém ohni přibližně 20 minut.
Do hrnce nalijte olej a orestujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule zlatavá, přidejte k ní kysané zelí.
Zelí dochuťte cukrem a zalijte ho trochou vody. Poté ho vařte pod poklicí, dokud nezměkne. Na pánev nalijte olej a dozlatova na něm orestujte na kolečka nakrájenou cibuli.
Rolády vyjměte z vody a nechte je chvíli odpočinout. Poté je nakrájejte a ihned je servírujte s kysaným zelím a smaženou cibulí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou