Bramborové párky - postup přípravy
Kdo řekl, že klobásy musí být vždy vyrobeny jen a pouze z masa? Nabízíme vám důmyslný recept na domácí bramborové klobásy, které jsou neuvěřitelně chutné, křupavé a naprosto jedinečné. Budete překvapeni, jak dobré jsou. Tento recept je velmi originální, lahodný a zároveň ekonomický a jejich vůně je jednoduše nádherná. Tímto zaručeně potěšíte každého milovníka klobás a jako přílohu si můžete připravit jen lehkou zeleninu nebo salát.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na kostky (bez kůže) a osmažte. Pokud jste maso nakrájeli na velké kousky, můžete je po smažení protáhnout mlýnkem na maso.
Oloupejte 1-2 cibule, nakrájejte je na malé plátky a po smažení je opečte na zbývajícím vepřovém tuku. Brambory nastrouhejte na malém struhadle a na vrch nastrouhejte zbylou cibuli, aby brambory nezměnily barvu. Prolisujte česnek. Brambory, smažené maso a smaženou cibuli smíchejte s tukem a česnekem, dochuťte solí a kořením. Dobře promíchejte.
Umytá střívka lehce naplňte bramborovou náplní, vložte do pekáče, ukončete je tenkou jehlou, aby se nerozpadla. Nalijte trochu vody do pekáče (hladina by měla být asi 1/3 výšky klobásy) a přidejte 2-3 lžíce sádla. Pečte klobásy v troubě po dobu 40-50 minut na 180-200 stupňů. Během pečení klobásy pravidelně polévejte tukem ve formě a otočte je, aby se rovnoměrně upekly.