Bramborový krém - postup přípravy
Když se řekne bramborová polévka, většině se vybaví ta s hrubě pokrájenou zeleninou a houbami. Ta ale není jediná. Vyzkoušejte snadný a chutný recept na bramborový krém podle paní Andy Chudobové.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na ní cibuli dorůžova. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Přisypejte je do hrnce k cibuli, ještě chvíli společně opékejte a zalijte vývarem.
Brambory ve vývaru uvařte doměkka a poté je rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Na zjemnění přilijte celou krabičku plnotučné smetany ke šlehání, přidejte podle chuti prolisovaný česnek, sůl a mletý černý pepř a nechte chvilku probublat.
Hotovou polévku ihned podávejte posypanou jemně nasekanou petrželkou a případně s opečeným a rozdrobeným plátkem slaniny.