Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový krém

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborový krém - postup přípravy

Když se řekne bramborová polévka, většině se vybaví ta s hrubě pokrájenou zeleninou a houbami. Ta ale není jediná. Vyzkoušejte snadný a chutný recept na bramborový krém podle paní Andy Chudobové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na ní cibuli dorůžova. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Přisypejte je do hrnce k cibuli, ještě chvíli společně opékejte a zalijte vývarem.

2. KROK

Brambory ve vývaru uvařte doměkka a poté je rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Na zjemnění přilijte celou krabičku plnotučné smetany ke šlehání, přidejte podle chuti prolisovaný česnek, sůl a mletý černý pepř a nechte chvilku probublat.

3. KROK

Hotovou polévku ihned podávejte posypanou jemně nasekanou petrželkou a případně s opečeným a rozdrobeným plátkem slaniny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů