Česnekový chléb se sýrem feta - postup přípravy
Patříte-li mezi ty, kteří si rádi smlsnou na pořádné dávce sýra, určitě ochutnejte tento skvělý recept. Česnekový chléb připravíte za chviličku a můžete si na něm pochutnat nejen s rodinou u televize, ale také jej můžete nabídnout svým hostům jako chuťovku k pivu.
Ingredience
Do mísy vlijte vodu a smíchejte ji s droždím, solí a cukrem. Vytvořte kvásek, do kterého přimíchejte mouku. Z ingrediencí vytvořte pomocí rukou těsto, do kterého následně zapracujte olej.
Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou, položte jej na teplé místo a nechte ho kynout 30–50 minut. Zatímco těsto kyne, nastrouhejte eidam na hrubém struhadle.
Tip: Místo eidamu můžete použít jakýkoliv jiný tvrdý sýr dle vlastní chuti.
V jiné míse rozmačkejte vidličkou změklé máslo a prolisujte k němu oloupaný česnek. Vše zamíchejte a přidejte do směsi sýr feta.
Jakmile těsto vykyne, rozdělte jej na čtyři stejně velké části. Jednu část vyválejte na pečicím papíru na plát o výšce přibližně 0,5 cm a zarovnejte jej do obdélníku. Papír i s těstem položte na plech a těsto pomažte připravenou směsí se sýrem feta.
Na závěr těsto posypte nastrouhaným eidamem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Po upečení těsto vyndejte a česnekový chléb nakrájejte rádýlkem na malé obdélníčky, které můžete podávat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ЧТО ГОТОВИТЬ