Čevapčiči ze dvou druhů mletých mas - postup přípravy
Ochutnejte výborný a jednoduchý pokrm pocházející z balkánského poloostrova. Příprava čevapčiči je extrémně rychlá a zvládnou ji všichni, včetně začínajících kuc
Ingredience
Do studené osolené vody vložte oloupané brambory, které přiveďte k varu a vařte je 20–25 minut. Zatím maso smíchejte se solí, černým pepřem, červenou paprikou, prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou polovinou cibule.
Ze vzniklé směsi vytvářejte šišky, které obalte v troše mouky a smažte je v rozpáleném oleji, ze všech stran, přibližně 10 minut.
Tip: Cibuli můžete do masa také nastrouhat.
Druhou polovinu cibule nakrájejte na měsíčky a hotový pokrm cibulí ozdobte. Čevapčiči podávejte s vařenými brambory, zeleninou a nasekanou petrželkou.
Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou