Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy bez mouky a cukru

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čokoládové řezy bez mouky a cukru - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu čokoládových řezů. Recept vám umožní připravit je bez mouky a cukru, a to velmi rychle a jednoduše. Dezert se hodí i na oslavy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce se sladidlem vyšlehejte do pěny a poté do nich vešlehejte kakao. Těstem polijte plech vyložený pečicím papírem, který pomažte máslem. 

Poznámka: Směs šlehejte při nízkých otáčkách, dokud nezhoustne. 

2. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout, ořízněte jeho strany do rovna a horizontálně ho rozřízněte na tři části. 

Poznámka: Odříznuté části korpusu si ponechte na závěrečné zdobení.

3. KROK

Tip: Dobu pečení přizpůsobte výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Zatím smíchejte změklé máslo se sladidlem, zakysanou smetanou a kakaem. Šleháním vytvořte krém a začněte s vrstvením dezertu. První část korpusu potřete částí množství krému, který přiklopte druhým korpusem. 

5. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu.

6. KROK

Odřezky korpusu nařežte nadrobno a posypte jimi celý povrch čokoládových řezů bez mouky, které následně servírujte nakrájené na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů