Čokoládové řezy bez mouky a cukru - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu čokoládových řezů. Recept vám umožní připravit je bez mouky a cukru, a to velmi rychle a jednoduše. Dezert se hodí i na oslavy.
Korpus
Krém
Na vymazání
Vejce se sladidlem vyšlehejte do pěny a poté do nich vešlehejte kakao. Těstem polijte plech vyložený pečicím papírem, který pomažte máslem.
Poznámka: Směs šlehejte při nízkých otáčkách, dokud nezhoustne.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout, ořízněte jeho strany do rovna a horizontálně ho rozřízněte na tři části.
Poznámka: Odříznuté části korpusu si ponechte na závěrečné zdobení.
Tip: Dobu pečení přizpůsobte výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Zatím smíchejte změklé máslo se sladidlem, zakysanou smetanou a kakaem. Šleháním vytvořte krém a začněte s vrstvením dezertu. První část korpusu potřete částí množství krému, který přiklopte druhým korpusem.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu.
Odřezky korpusu nařežte nadrobno a posypte jimi celý povrch čokoládových řezů bez mouky, které následně servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření