Čokoládový chlebíček s ořechy - postup přípravy
Připravte si čokoládový chlebíček s ořechy předem vařenými ve vodě. Díky této metodě získáte křupavý, ale zároveň vláčný dezert, kterým mile překvapíte všechny své hosty.
Ingredience
Nejprve dejte na 15 minut vařit vlašské ořechy do vody. Poté je sceďte, oloupejte a nasekejte nadrobno.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi vmíchejte olej, mléko, mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva a vzniklé těsta vlijte do vymazané formy na pečení chleba.
Poznámka: Špejlí těsto projeďte, aby se do něj dostalo trochu vzduchu.
Povrch těsta ve formě posypte nasekanými ořechy a dezert pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 35 minut. Po vychladnutí dezert podávejte nakrájený na kousky.
Poznámka: Nelekněte se, až těsto po upečení na povrchu nabyde na rozměrech. Je to tak v pořádku.
Po upečení ozdobte čokoládový chlebíček s ořechy rozpuštěnou čokoládou.
Tip: Čokoládu rozpustíte jednoduše ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Pokud chcete, aby se leskla, přimíchejte do ní lžíci oleje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe