Cuketová pizza s parmazánem pečená na pánvi - postup přípravy
Pokud máte rádi pizzu, určitě vyzkoušejte nevšední variantu této delikatesy. Cuketová pizza s parmazánem pečená na pánvi je opravdová pochoutka, která ladí oku i chuti.
Pizza
Dresink
Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle. Osolte ji a dobře promíchejte. Cuketu se solí nechte zhruba 10 až 15 minut odpočinout. Po uplynutí dané doby z ní rukama pečlivě vymačkejte veškerou vodu.
K cuketě přidejte na kostičky nakrájené jedno rajče a všechna vejce. Těsto dobře promíchejte a přidejte do něj také nakrájenou petrželku, jogurt a mouku. Těsto ochuťte pepřem a prolisovaným česnekem a stále ho dobře míchejte.
Pánev vymažte olivovým olejem, dejte do ní těsto a pozvolna pizzu smažte. Na těsto v pánvi poklaďte na plátky nakrájené rajče a také mozzarellu.
Posypejte ji provensálským kořením a mletou sladkou paprikou. Parmazán nastrouhejte na jemném struhadle a posypejte jím pizzu. Poté ji přiklopte pokličkou a nechte zhruba dvacet minut smažit.
K výrobě dresinku smíchejte majonézu s jogurtem, olivovým olejem a prolisovaným česnekem. Poté jej ochuťte nasekaným koprem a solí. Vařená vejce nastrouhejte na jemném struhadle a zamíchejte je do dresinku. Hotový dresink podávejte s cuketovou pizzou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte