Cuketové karbanátky s kuřecím masem - postup přípravy
Cuketové karbanátky s kuřecím masem jsou lehčí a zdravější alternativou klasických smažených pokrmů. Díky šťavnaté cuketě a masu jsou úžasně vláčné a chutné.
Základ
Na smažení
Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. Cuketu smíchejte s mletým masem, směs osolte a ochuťte kořením na kuře.
Do směsi přidejte vejce s prosetou moukou, ingredience zamíchejte a vytvořte karbanátky, které smažte na rozpáleném oleji 7–10 minut, z každé strany, pod pokličkou.
Cuketové karbanátky s kuřecím masem servírujte s rýží, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Karbanátky můžete také upéct v předehřáté troubě na 180 °C za 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olya Pins

