Cuketové placky s mletým masem - postup přípravy
Kdo by nemiloval cuketu? Chuťovou extází pro její milovníky je kombinace cukety, mletého masa a sýra. Pouhé 3 základní ingredience vykouzlí skvělé občerstvení, výborně se hodí na lehký oběd nebo večeři. Chutné a rychle hotové jídlo si oblíbí celá rodina a rozhodně nebude šetřit chválou, je totiž naprosto bombastické!
Ingredience
Dobře omyjte cuketu a odstraňte konce, nastrouhejte na hrubém struhadle do misky. Rukama vymačkejte šťávu, můžete použít také čisté plátýnko a cuketu zbavit vody ždímáním.
Do misky s cuketou přidejte zakysanou smetanu, přidejte rozklepnutá vejce a zamíchejte. Přidejte prolisovaný česnek a mouku a dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Pořádně míchejte, aby se chutě prolnuly, mělo by vzniknout husté a kompaktní těsto.
Nyní si připravte masovou náplň. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Do pánve nalijte lžíci rostlinného oleje a osmahněte cibuli, přidejte mleté maso a dobře promíchejte. Opékejte ze všech stran asi 10 minut. Osolte a opepřete, můžete dochutit oblíbeným kořením, hodí se směs na gyros nebo americké brambory, dobře promíchejte a dejte odpočívat.
Nastrouhejte tvrdý sýr na struhadle nahrubo.
Nyní rozpalte pánev se lžící rostlinného oleje a pomocí naběračky nalijte asi 4 dávky těsta na dno pánve, rovnoměrně rozložte po celém dnu. Pánev přikryjte pokličkou a smažte asi 5 minut na mírném stupni.
Poté otočte a přidejte na povrch připravenou masovou náplň a posypte sýrem.
Po dopečení druhé strany přehněte pomocí dřevěné vařečky nebo obracečky na polovinu. Nechte dojít pod pokličkou ještě asi 3 minuty.
Přeneste na talíř a podávejte se zeleninovým salátem a osmahnutou bagetkou.