Ďábelská polévka s chilli a fazolemi - postup přípravy
Tento recept uvítají všichni, kteří se budou potřebovat po Silvestru poprat s kocovinou nebo budou chtít předejít či zmírnit nachlazení. Připravte si recept na pikantní ďábelskou polévku podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, která vás postaví na nohy.
Polévka
Příloha
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Omyjte cuketu a odkrojte z ní kraje. Cuketu následně nakrájejte na malé kostičky.
Omyjte a nakrájejte na kostičky také červenou papriku, z které jste předem odstranili semeník. Oloupejte česnek a pomocí nože všechny stroužky rozdrťte a poté je nakrájejte nadrobno.
Paprikovou klobásu nakrájejte na půlkolečka a odložte ji bokem. V hrnci roztopte sádlo, osmažte na něm dohněda cibulku a klobásu poté do hrnce přidejte. Cibuli s klobásou zamíchejte a smažte, dokud se klobása nerozvoní – potrvá to asi 5 minut.
Tip: Místo paprikové klobásy můžete použít jakoukoliv jinou oblíbenou klobásu dle vlastní chuti.
Nyní do hrnce přidejte rajský protlak a vše důkladně zamíchejte. Přidejte také česnek, rozmarýn, tymián a nakrájenou zeleninu. Všechny ingredience promíchejte a ochuťte chilli pastou. Vše zalijte vývarem a ochuťte solí a pepřem.
Nyní do hrnce přidejte rajský protlak a vše důkladně zamíchejte. Přidejte také česnek, rozmarýn, tymián a nakrájenou zeleninu. Všechny ingredience promíchejte a ochuťte chilli pastou. Vše zalijte vývarem a ochuťte solí a pepřem.
Zatímco se polévka vaří, nastrouhejte nahrubo cheddar a rozkrojte bagetu, kterou sýrem posypejte. Bagetu se sýrem vložte do předehřáté trouby a pečte ji na 220 °C po dobu 10 minut.
Tip: Upečenou bagetu posypte nakrájenou petrželkou a podávejte ji s uvařenou ďábelskou polévkou, kterou můžete ozdobit kolečky čerstvé cibule a drcenou chilli papričkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty