Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonalý toastový chléb

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dokonalý toastový chléb - postup přípravy

Nejlepší a hlavně opravdu čerstvý toastový chléb získáte, pokud si ho sami uděláte doma. Recept nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy nalijte vlažné plnotučné mléko, přidejte droždí, cukr a 300 gramů mouky. Použít můžete buď 7 gramů sušeného droždí nebo 28 gramů čerstvého. Dobře zamíchejte do řídkého těsta. To přikryjte utěrkou a nechte 20 minut stát, aby začal pracovat kvásek.

2. KROK

Do druhé mísy si připravte zbylou mouku, sůl, vejce a nakrájené změklé máslo. Přidejte kvásek a začněte zpracovávat. Ideální je použít robota na asi 10 minut. Pokud ho nemáte, musí stačit ruce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu poté přikryjte a nechte hodinu kynout na teplejším místě.

3. KROK

Pokud máte velkou formu na chleba, využijte ji, jinak lze použít dvě menší. Formy vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Těsto je dobré do nich jakoby srolovat. Poté formu přikryjte a nechte 30 minut kynout.

4. KROK

Vršek chleba potřete rozpuštěným máslem. Troubu rozehřejte na 230 °C a pečte chléb 15 minut. Poté teplotu snižte na 200 °C a pečte ho dalších 15 minut. Po upečení chleba vyklopte z formy a dejte ho vychladnout na mřížku, aby na něm nekondenzovala vlhkost. Poté ho můžete konzumovat.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů