Domácí kefírový chléb s křupavou kůrkou - postup přípravy
Máte-li rádi domácí pečivo, máme pro vás skvělý tip na recept, který vám pomůže připravit ten nejlepší domácí kefírový chléb. Postup přípravy je jednoduchý, nebudete potřebovat droždí a zvládnou jej i úplní začátečníci.
Ingredience
Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s jedlou sodou a solí. Do vzniklé suché směsi nalijte kefír a vytvořte těsto.
Poznámka: Mouku je dobré prosít proto, aby v těstu nevznikly nežádoucí hrudky.
Z těsta následně, pomocí rukou, vytvarujte bochník.
Tip: Je-li těsto moc lepivé, přidejte trochu mouky. Pokud je naopak příliš suché, přidejte trochu víc vody.
Bochník položte na vymazaný plech a pečte jej v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 45 minut.
Tip: Pokud nechcete plech vymazávat, můžete jej vyložit pečicím papírem, díky kterému se vám těsto k plechu nepřilepí.
Upečený chléb vyndejte z trouby a před podáváním jej nechte vychladnout.
Poznámka: Čerstvě upečenému, ještě teplému, pečivu se vyhýbejte, jelikož po jeho požití často dochází k nadýmání a bolestem břicha.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.