Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí klobása ze tří druhů masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Domácí klobása ze tří druhů masa - postup přípravy

Vyrobit si vlastní domácí klobásy můžete i bez uzení, existují totiž i druhy, které se pouze vaří. Směs tří druhů masa a česneku dodá pokrmu velmi lahodnou chuť.

Ingredience pro:
4 porce

Na klobásu

Na vaření

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Hovězí, vepřové a kuřecí maso pečlivě očistěte a nožem ho nakrájejte na velmi malé kostičky. Ty dejte do mísy. Oloupejte česnek, mírně ho nožem podrťte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte k masu. Poté přilijte vodu, přidejte sůl, černý a bílý pepř. Vše důkladně promíchejte. Mísu přikryjte fólií a dejte na zhruba tři hodiny marinovat do chladničky.

2. KROK

Připravte si vypraná prasečí střeva. Pokud máte narážečku, máte vyhráno, protože práci s plněním si velmi ulehčíte. Pokud ne, použijte PET lahev, ze které uříznete spodek. Na hrdlo nasuňte jeden konec střívka a upevněte nití. Poté vnitřkem lahve tlačte masovou směs do střívka. Rukou směs opatrně tak, aby se neroztrhlo, posunujte do zadní části. Když je střívko naplněné, udělejte klobásy podle požadované délky. Konce zavažte nití a nitě svažte k sobě, aby klobása vytvořila krásnou podkovu.

3. KROK

V hrnci, který bude dostatečně velký na to, aby se do něho klobásy vešly, dejte vařit vodu. Přidejte do ní sůl, bobkové listy a několik kuliček celého pepře. Do klobás z obou stran udělejte párátkem několik malých otvorů a pak je vložte do hrnce s vroucí vodou a přikryjte pokličkou. Vařte na středním plameni 30 minut.

4. KROK

Vyjměte klobásy z vody a nechte je zcela vychladnout. Poté dejte na rozpálenou pánev rostlinný olej a klobásy na něm opečte zhruba 5 až 6 minut z každé strany, dokud nebudou krásně propečené. Poté je můžete podávat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů