Domácí nanuky z Nutelly a banánu - postup přípravy
Pokud máte chuť na perfektní osvěžující dezert, vyzkoušejte domácí nanuky z Nutelly a banánu. Na jejich přípravu vám stačí jen 4 suroviny a pár minut času.
Ingredience
Zralé banány oloupejte, nakrájejte je na kolečka a pomocí lžíce je rozmačkejte na jemnou kaši. Poté je přendejte do mísy, vlijte do nich 200 g Nutelly a směs vyšlehejte.
Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do tuha. Poté odeberte pár lžic a vložte je do banánové směsi. Tu následně pečlivě promíchejte.
Banánovou směs nalijte do vyšlehané smetany a opatrně a pomalu ji promíchejte. Poté ji přelijte do cukrářského sáčku.
Směs nastříkejte do lahviček od jogurtových nápojů, nebo kelímků od jogurtu a poté je uzavřete a do jejich středu zapíchněte nanuková dřívka. Poté je vložte do mrazáku a nechte je ztuhnout.
Jakmile nanuky ztuhnou, nalijte do hrnce zbylou Nutellu a vlijte do ní olej. Směs pečlivě promíchejte a nechte ji prohřát.
Nanuky vyjměte z mrazáku, odřízněte dno lahviček nebo kelímků a opatrně je vytáhněte. Horkou Nuttelu nalijte do úzké nádoby, každý nanuk do ní namočte a vytáhněte ho.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.