Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pudinkáče s vanilkovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí pudinkáče s vanilkovým krémem - postup přípravy

Pod názvem pudinkáče se skrývá vynikající dezert z nadýchaného kynutého těsta plněný jemným vanilkovým krémem, který bez obtíží zvládnou upéct i začátečníci. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
12 kusů

Na těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do hrnce dejte mléko na krém, přisypejte pudinkové prášky, moučkový a vanilkový cukr a uvařte za stálého míchání hustý pudink na krém. Nechte ho vychladnout. Poté k němu přidejte máslo a vyšlehejte do jemného krému.

2. KROK

Do vlažného mléka rozdrobte půlku droždí a rozmíchejte. Přidejte cukr a vanilkový cukr, oba druhy mouky, žloutky, sůl a olej. V robotu nebo rukama zpracujte těsto tak, aby bylo hezky hladké a nelepivé. Přikryjte ho a nechte hodinu kynout.

3. KROK

Těsto vyklopte na vál, mírně zpracujte a rozdělte na asi 12 dílů. Vyválejte z něho asi 20 až 25 centimetrů dlouhý váleček, ten přehněte a smotejte (detailněji viz video) a dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout.

4. KROK

Pak si rozšlehejte vajíčko a potřete jim povrch pletenců. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 25 minut. Po vychladnutí pletence překrojte napůl, naplňte je připraveným krémem a poprašte moučkovým cukrem.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů