Domácí pudinkáče s vanilkovým krémem - postup přípravy
Pod názvem pudinkáče se skrývá vynikající dezert z nadýchaného kynutého těsta plněný jemným vanilkovým krémem, který bez obtíží zvládnou upéct i začátečníci. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Na těsto
Na krém
Do hrnce dejte mléko na krém, přisypejte pudinkové prášky, moučkový a vanilkový cukr a uvařte za stálého míchání hustý pudink na krém. Nechte ho vychladnout. Poté k němu přidejte máslo a vyšlehejte do jemného krému.
Do vlažného mléka rozdrobte půlku droždí a rozmíchejte. Přidejte cukr a vanilkový cukr, oba druhy mouky, žloutky, sůl a olej. V robotu nebo rukama zpracujte těsto tak, aby bylo hezky hladké a nelepivé. Přikryjte ho a nechte hodinu kynout.
Těsto vyklopte na vál, mírně zpracujte a rozdělte na asi 12 dílů. Vyválejte z něho asi 20 až 25 centimetrů dlouhý váleček, ten přehněte a smotejte (detailněji viz video) a dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout.
Pak si rozšlehejte vajíčko a potřete jim povrch pletenců. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 25 minut. Po vychladnutí pletence překrojte napůl, naplňte je připraveným krémem a poprašte moučkovým cukrem.