Domácí sádlové bagety - postup přípravy
Domácí bagety budete mít vytvořeny cobydup a dokonale vám poslouží třeba jako poctivá svačinka do práce či do školy. Pokud doma zrovna nemáte sádlo, můžete ho nahradit olejem, se sádlem jsou však přece jen mnohem lepší a chutnější. Recept nám poskytla paní Andy Chudobová.
Ingredience
Z mléka, cukru a droždí zadělejte na kvásek. Jakmile vzejde, prosejte k němu obě mouky a sůl, přidejte rozpuštěné sádlo a důkladně promíchejte. Poté ručně uhněťte těsto. Mísu následně zakryjte víkem či zabalte do utěrky a nechejte těsto vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Poté těsto rozdělte na šest stejných dílů a na pomoučněné pracovní ploše z něj vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vodou, posypejte sezamovými semínky a nechejte kynout dalších 30 minut. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 10 minut. Poté bagety potřete osolenou vodou a nechejte dopéct na dalších 10 až 15 minut. Dobrou chuť!