Domácí slané krekry, které připravíte již za pár minut - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, čím o víkendu pohostit očekávanou návštěvu, nebo co dětem přibalit jako překvapení na svačinku či vás jenom jednoduše honí mlsná a máte chuť na něco dobrého, vyzkoušejte si připravit své vlastní domácí krekry. Jsou jednoduché, rychlé a zvládne i začátečník v kuchyni. Navíc jsou bez nejrůznějších konzervantů a jiných přidaných látek a mnohem chutnější než ty z obchodu. Takže vzhůru na to!
Ingredience
Nejdříve ze všeho si připravte středně velkou misku, ve které smíchejte změklé máslo s rostlinným olejem. Poté postupně přidejte ocet, cukr a sůl a celou směs promíchejte. Do vzniklé směsi pomalu prosejte mouku a opět pořádně promíchejte tak, aby se veškeré ingredience správně spojili a vzniklo vám měkké pružné a poddajné těsto.
To poté zhruba 15 minut hněťte v rukou a postupně jej rozdělte na tři stejně velké části. Ty postupně rozválejte do podlouhlého válce, který nakonec pomocí prstů mírně utlačte. Namažte jejich povrch rozšlehanými žloutky a poté na něm pomocí vidličky vytvořte mírné pruhy.
Takto připravené těsto nakrájejte na kostky a uložte na plech vyložený pečícím papírem. Jednotlivé kousky posypte kmínem nebo sezamovými semínky a celý plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, kde podle potřeby pečte asi 35 minut.
Nakonec nechte krekry mírně vychladnout a poté můžete podávat. Dobrou chuť!
Náš tip: Kromě kmínu nebo sezamových semínek můžete na posypání krekrů použít jakékoliv vaše oblíbené koření, ale také nastrouhaný sýr, drobné kousíčky slaniny či pro odvážnější nastrouhané chilli. Pokaždé si tak můžete vytvořit jinou verzi těchto lahodných krekrů a užít si tak skutečnou variabilitu chutí.