Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sterilované okurky s estragonem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí sterilované okurky s estragonem - postup přípravy

Připravte si domácí sterilované okurky, které jsou výjimečné svou křupavou konzistencí a výraznou chutí. Můžete je použít do salátů, nebo z nich udělat přílohu.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky omyjte a odkrojte z nich okraje, které nebudete používat. Do každé sterilizované sklenice vložte 2 stroužky nakrájeného česneku, 5 kuliček celého černého pepře, list třešně, list rybízu, jeden křenový list a jeden květ kopru. 

2. KROK

Nakonec přidejte snítku estragonu a sklenice vyplňte okurkami. Pokud vám zbyly listy nebo květy kopru, pokryjte jimi povrch okurek. Obsah sklenic zalijte vroucí vodou a volně je uzavřete víčky. Poté je nechte 15 minut stát. 

Poznámka: Množství ingrediencí je koncipováno pro dvě litrové sklenice.

3. KROK

Následně vodu z okurek slijte do hrnce, přiveďte ji k varu a, je-li to potřeba, dolijte ji vodou tak, abyste získali 1 litr tekutiny. Vodu přiveďte k varu, vmíchejte do ní sůl, cukr a ocet. Nálev vařte přibližně 15 minut a poté jej vlijte zpět do sklenic k okurkám. 

4. KROK

Tentokrát sklenice uzavřete víčky pevně, obraťte je víčky dolů, přikryjte ručníkem a nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Domácí sterilované okurky skladujte na temném a chladném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů