Domácí sterilované okurky s estragonem - postup přípravy
Připravte si domácí sterilované okurky, které jsou výjimečné svou křupavou konzistencí a výraznou chutí. Můžete je použít do salátů, nebo z nich udělat přílohu.
Ingredience
Nálev
Okurky omyjte a odkrojte z nich okraje, které nebudete používat. Do každé sterilizované sklenice vložte 2 stroužky nakrájeného česneku, 5 kuliček celého černého pepře, list třešně, list rybízu, jeden křenový list a jeden květ kopru.
Nakonec přidejte snítku estragonu a sklenice vyplňte okurkami. Pokud vám zbyly listy nebo květy kopru, pokryjte jimi povrch okurek. Obsah sklenic zalijte vroucí vodou a volně je uzavřete víčky. Poté je nechte 15 minut stát.
Poznámka: Množství ingrediencí je koncipováno pro dvě litrové sklenice.
Následně vodu z okurek slijte do hrnce, přiveďte ji k varu a, je-li to potřeba, dolijte ji vodou tak, abyste získali 1 litr tekutiny. Vodu přiveďte k varu, vmíchejte do ní sůl, cukr a ocet. Nálev vařte přibližně 15 minut a poté jej vlijte zpět do sklenic k okurkám.
Tentokrát sklenice uzavřete víčky pevně, obraťte je víčky dolů, přikryjte ručníkem a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Domácí sterilované okurky skladujte na temném a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты от мамули