Domácí sýrové tyčinky - postup přípravy
Každý má občas chuť se zakousnout do něčeho slaného, ale mnohdy člověka kupované brambůrky a tyčinky z obchodů omrzí. Jakmile si totiž doma upečete vlastní pochoutku, jako jsou sýrové tyčinky, poznáte úplně novou a lahodnou chuť pravých ingrediencí, které jste na jejich tvorbu použili.
Ingredience
Všechny suroviny před použitím vytáhněte z lednice, aby dosáhly pokojové teploty. Do větší mísy nalijte kefír, přidejte do něj po lžičce soli a jedlé sody a promíchejte. Rozklepněte vejce, přidejte je do směsi, promíchejte. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Čerstvé bylinky, jako třeba jarní cibulku či petrželku, nakrájejte nadrobno a vmíchejte je do směsi. Postupně přidávejte prosátou mouku, ale jen tolik, abyste získali nelepivé a vláčné těsto. Je tedy možnost, že veškerou mouku nevyužijete.
Pracovní plochu posypejte moukou a těsto rozválejte na tenčí vrstvu. Nakrájejte jej na proužky a na pánvi si rozehřejte dostatečné množství rostlinného oleje. Smažte dozlatova z obou stran, což by nemělo zabrat více než 5 minut. Poté dejte na papírové ubrousky, které vsáknou přebytečnou mastnotu, a můžete podávat. Dobrou chuť!