Domácí utopenci se zeleninou a koprem - postup přípravy
Připravte si rychlé domácí utopence podle michelinského šéfkuchaře, Pavla Pospíšila, který najdete na Youtube kanálu Recepty bez brepty. Příprava je jednoduchá a pochutnat si na nich můžete už za 2 týdny.
Ingredience
Nálev
Ze špekáčků odstraňte střívko a každý z nich nakrájejte podélně na 4 kusy. Poté rozkrojte na polovinu zelenou papriku a odstraňte z jejího středu semínka. Následně papriku nakrájejte na drobné proužky. Stejný postup opakujte u červené papriky.
Oloupejte 3 stroužky česneku a nakrájejte je na kolečka. Cibule rozkrojte na poloviny a sundejte z nich slupky. Poté cibule nakrájejte na měsíčky a všechny ingredience důkladně promíchejte v míse.
Teď je čas připravit si nálev. Do hrnce nalijte litr vody a přidejte ocet, cukr, sůl, nové koření, celý pepř, chilli, bobkový list a libeček a vše zamíchejte. Nálev vařte 8 minut.
Dno sterilizované sklenice naplňte trochou zeleniny, položte na ni 4 kusy nakrájeného špekáčku a na něj položte další vrstvu zeleniny. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Na závěr do sklenice přidejte snítky kopru a vše zalijte nálevem až po okraj.
Poznámka: Dejte pozor, aby byly všechny ingredience ve sklenici ponořené. V opačném případě by se mohl obsah sklenice zkazit.
Utopence dejte na chladné místo a před jejich konzumací je nechte minimálně dva týdny naložené.
Tip: Utopence podávejte společně se zeleninou a oblíbeným pečivem.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty