Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí utopenci se zeleninou a koprem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Domácí utopenci se zeleninou a koprem - postup přípravy

Připravte si rychlé domácí utopence podle michelinského šéfkuchaře, Pavla Pospíšila, který najdete na Youtube kanálu Recepty bez brepty. Příprava je jednoduchá a pochutnat si na nich můžete už za 2 týdny.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ze špekáčků odstraňte střívko a každý z nich nakrájejte podélně na 4 kusy. Poté rozkrojte na polovinu zelenou papriku a odstraňte z jejího středu semínka. Následně papriku nakrájejte na drobné proužky. Stejný postup opakujte u červené papriky. 

2. KROK

Oloupejte 3 stroužky česneku a nakrájejte je na kolečka. Cibule rozkrojte na poloviny a sundejte z nich slupky. Poté cibule nakrájejte na měsíčky a všechny ingredience důkladně promíchejte v míse.

3. KROK

Teď je čas připravit si nálev. Do hrnce nalijte litr vody a přidejte ocet, cukr, sůl, nové koření, celý pepř, chilli, bobkový list a libeček a vše zamíchejte. Nálev vařte 8 minut. 

4. KROK

Dno sterilizované sklenice naplňte trochou zeleniny, položte na ni 4 kusy nakrájeného špekáčku a na něj položte další vrstvu zeleniny. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Na závěr do sklenice přidejte snítky kopru a vše zalijte nálevem až po okraj. 

5. KROK

Poznámka: Dejte pozor, aby byly všechny ingredience ve sklenici ponořené. V opačném případě by se mohl obsah sklenice zkazit.

6. KROK

Utopence dejte na chladné místo a před jejich konzumací je nechte minimálně dva týdny naložené.

Tip: Utopence podávejte společně se zeleninou a oblíbeným pečivem.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů