Domácí vanilková zmrzlina bez šlehání - postup přípravy
Příprava domácí zmrzliny nebyla nikdy jednodušší, na tuto totiž nepotřebujete ani šlehač či mixér. Stačí vám jen obyčejná zavařovací sklenice, tři běžné suroviny a pět minut času.
Ingredience
Zavařovací sklenici vložte na pár minut do lednice či mrazáku. Poté do ní nalijte smetanu ke šlehání, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Místo cukru můžete libovolně přidat med. Následně dejte do sklenice i vanilkový extrakt a sklenici důkladně uzavřete. Vezměte si ji do rukou a po dobu pěti minut s ní třepejte. Po pěti minutách by se vám sklenice měla začít zdát být těžší.
Nyní můžete dát zmrzlinu rovnou do mrazáku a nebo ještě dodat příchuť dle libosti. Tou může být nasekaná čokoláda, extrakt s ovocnou příchutí, čerstvé třešně… Jednoduše přidejte vámi zvolenou příchuť a ještě jednou sklenici protřepejte. Zmrzlina by měla být v mrazáku alespoň dvě až tři hodiny, než pořádně zatuhne. Pak ji můžete podávat, dobrou chuť!