Dušená krkovice s cibulí a bylinkami - postup přípravy
Ať už potřebujete připravit všední nebo slavnostní oběd, s dušenou krkovicí nešlápnete vedle. Díky marinádě má maso výraznou chuť a rozpadá se v ústech.
Základ
Marináda
Na smažení
Ostatní ingredience
Začněte s přípravou marinády. Olej smíchejte se solí, sušeným česnekem, koriandrem, pepřem, oblíbeným kořením a mletou sladkou paprikou.
Poznámka: V tomto receptu bylo použito sušené bio koření. Můžete ho ale nahradit Vegetou nebo jiný kořením dle vlastních chuťových preferencí.
Ingredience důkladně promíchejte a vzniklou marinádou potřete celý povrch masa, které zakryjte a vložte na noc do lednice.
Poznámka: Pokud potřebujete připravit maso rychle, marinujte ho aspoň 2 hodiny.
Maso smažte v hrnci s rozpáleným olejem 6–8 minut, ze všech stran. Jakmile se zatáhne přidejte k němu na polovinu rozkrojenou cibuli, česnek, rozmarýn a vše zalijte vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené.
Pánev zakryjte a pokrm duste 2 hodiny na mírném ohni. Poté dušenou krkovici z hrnce vyjměte a servírujte ji s oblíbenou přílohou.
Poznámka: Během vaření maso občas obraťte, případně dolijte vodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

