Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušená krkovice s cibulí a bylinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 128 minut

Dušená krkovice s cibulí a bylinkami - postup přípravy

Ať už potřebujete připravit všední nebo slavnostní oběd, s dušenou krkovicí nešlápnete vedle. Díky marinádě má maso výraznou chuť a rozpadá se v ústech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Marináda

Na smažení

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou marinády. Olej smíchejte se solí, sušeným česnekem, koriandrem, pepřem, oblíbeným kořením a mletou sladkou paprikou. 

2. KROK

Poznámka: V tomto receptu bylo použito sušené bio koření. Můžete ho ale nahradit Vegetou nebo jiný kořením dle vlastních chuťových preferencí.

3. KROK

Ingredience důkladně promíchejte a vzniklou marinádou potřete celý povrch masa, které zakryjte a vložte na noc do lednice. 

Poznámka: Pokud potřebujete připravit maso rychle, marinujte ho aspoň 2 hodiny.

4. KROK

Maso smažte v hrnci s rozpáleným olejem 6–8 minut, ze všech stran. Jakmile se zatáhne přidejte k němu na polovinu rozkrojenou cibuli, česnek, rozmarýn a vše zalijte vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené. 

5. KROK

Pánev zakryjte a pokrm duste 2 hodiny na mírném ohni. Poté dušenou krkovici z hrnce vyjměte a servírujte ji s oblíbenou přílohou.

Poznámka: Během vaření maso občas obraťte, případně dolijte vodu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů