Dýňový koláč s ořechy a medem - postup přípravy
Dýňový koláč s ořechy je zdravější alternativou k tradičním dezertům, plnou zeleniny a sladkého medu. Výhodou je, že neobsahuje přidaný cukr a nemusíte ho péct.
Základ
Zdobení
Dýni oloupejte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na kousky, které vložte do hrnce, zalijte je vodou a vařte 15 minut.
Zatím nasekejte vlašské ořechy nadrobno. Uvařenou dýni sceďte, vraťte ji zpět do hrnce, smíchejte ji s kondenzovaným mlékem a skořicí a rozmixujte ji do hladka.
Do směsi vmíchejte mléko a poté, co se ingredience propojí, přidejte kukuřičný škrob. Poté vše zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Těsto vlijte do mísy, kde ho posypte ořechy a polijte medem. Dezert vložte na 5 hodin do lednice.
Tip: Dýňový koláč s ořechy servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schöne desserts