Expresní domácí pizza s klobásou - postup přípravy
Expresní domácí pizza přijde vhod, když vás přepadnou nečekané chutě nebo hlad. Příprava je jednoduchá a k vaření budete potřebovat jen pár základních ingrediencí.
Těsto
Náplň
Na vaření
Ve větší míse smíchejte mouku se sušeným droždím a solí. Následně do mísy přilijte polovinu množství horké vody a bílý jogurt. Jakmile se ingredience propojí, přilijte zbytek vody a vymíchejte těsto.
Na mísu s těstem položte potravinovou fólii a nechte ho kynout 15 minut. Poté fólii sundejte a do těsta vmíchejte olej. Pánev potřete tukem, umístěte ji na mírný oheň a těsto do ní rovnoměrně rozprostřete. Poté ji přikryjte pokličkou a vařte 5 minut.
Poznámka: Těsto nechte kynout v teple.
Následně pánev z tepla sejměte a těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte polovinou množství nahrubo nastrouhané mozzarelly, nakrájeným tuňákem, kukuřicí a nakrájenou klobásou.
Vše na závěr posypte zbytky mozzarelly, pánev přikryjte pokličkou a na mírném ohni pizzu vařte další 2 minuty.
Poznámka: Expresní domácí pizzu podávejte nakrájenou na kousky. Výborná je teplá, ale chutná i nastudeno.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Carofil Cooking