Fantastický jablečný koláč s vanilkou - postup přípravy
Tento jablečný koláč připravíte rychle a jednoduše. Garantujeme, že si na něm pochutnáte a vaše děti budou tuto verzi jablečného koláče zaručeně milovat. Vyzkoušejte a uvidíte sami.
Ingredience
V první řadě si připravte těsto. Do hluboké mísy rozklepněte dvě vejce, přidejte 70 g cukru, vanilkový extrakt a špetku soli. Důkladně prošlehejte mixérem. Musíte získat bělavou, kompaktní směs. Pokud budete chtít, můžete přidat i trochu nastrouhané citronové kůry.
Na závěr přidejte mouku s práškem do pečiva a znovu prošlehejte. Těsto pochopitelně nesmí být hrudkovité, abyste s ním mohli dobře pracovat.
Nyní připravte jablka. Dobře je omyjte, oloupejte a poté nakrájejte na co nejtenčí kousky. Můžete použít nůž nebo použijte část struhadla, kterému se říká mandolína a dělá jemné plátky.
Až je nakrájíte, přidejte je do těsta a promíchejte. Nemusíte je přitom v těstě celá obalit. Stačí, když budou od něj trochu „umazaná“. Nyní si připravte formu. Ideální je kulatá forma o průměru 26–28 cm. Vyložte ji pečicím papírem a přesuňte tam připravené těsto. Stěrkou ho uhlaďte, přitlačte a zatřeste koláčem, aby si sedlo. Jablka nesmí být příliš rozprostřená. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 40–45 minut.
Nechte koláč ve formě, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Až poté ho můžete opatrně vyndat z formy, což díky odnímatelnému prstenci bude velmi jednoduché. I přesto byste ale měli být opatrní, aby se koláč nerozpadl. Poté můžete naporcovat a servírovat svým blízkým, přátelům a návštěvám ke kávě nebo čaji.