Francouzská čočková polévka se zeleninou - postup přípravy
Připravte si výživnou francouzskou čočkovou polévku, které dodává originální chuť přidané červené víno. Pokrm je snadný na přípravu, zahřeje a dokonale zasytí.
Základ
Na smažení
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Přidejte k ní prolisovaný česnek, oloupanou nakrájenou mrkev s petrželí a ingredience smažte 1–2 minuty, do změknutí.
Do směsi vmíchejte nakrájený pórek a ochuťte ji solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Po dalších 2 minutách smažení zeleninu zalijte červeným vínem.
Do hrnce vsypte čočku a vlijte vývar s vodou. Polévku poté vařte 20–30 minut.
Poznámka: Nemáte-li k dispozici vývar, můžete použít čistou vodu. V takovém případě je ale nutné polévku více osolit.
Jakmile zelenina s čočkou změkne, polévku odstavte z tepla a vmíchejte do ní nasekanou petrželku.
Tip: Chcete-li, aby vás polévka co nejvíce zasytila, servírujte ji s oblíbeným pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy


