Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gulášová polévka z mletého masa s libečkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Gulášová polévka z mletého masa s libečkem - postup přípravy

Gulášová polévka z mletého masa dokonale zasytí. Recept, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, připravíte snadno, rychle a pokrm můžete podávat k obědu i večeři.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku rozehřejte máslo s olejem, vmíchejte do něj mouku a vytvořte jíšku. Celý proces potrvá 10–15 minut.

Tip: Olej zabrání tomu, aby se máslo připalovalo.

2. KROK

V hrnci rozehřejte máslo a smažte na něm 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Během toho ochuťte mleté maso solí, mletou paprikou, pepřem a majoránkou. Ingredience zamíchejte a odložte bokem.

Tip: Chcete-li, aby byla polévka pikantnější, přidejte více pepře.

3. KROK

K bramborám přidejte kořenovou zeleninu, lžičku soli, třetinu lžičky soli a dvě lžičky mleté papriky. K osmažené cibuli přidejte ochucené mleté maso a směs smažte, za občasného míchání, 15 minut. 

4. KROK

Do masa vmíchejte brambory a obsah hrnce zalijte horkou vodou. Polévku vařte, pod pokličkou, 10 minut a poté do ní vmíchejte prolisovaný česnek s jíškou a hrstí majoránky. Ingredience promíchejte a pokračujte ve vaření další 4 minuty. 

5. KROK

Gulášovou polévku z mletého masa servírujte samotnou nebo s oblíbeným pečivem. 

Poznámka: Je-li to potřeba, můžete polévku ještě dosolit.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů