Gulášová polévka z mletého masa s libečkem - postup přípravy
Gulášová polévka z mletého masa dokonale zasytí. Recept, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, připravíte snadno, rychle a pokrm můžete podávat k obědu i večeři.
Ingredience
V rendlíku rozehřejte máslo s olejem, vmíchejte do něj mouku a vytvořte jíšku. Celý proces potrvá 10–15 minut.
Tip: Olej zabrání tomu, aby se máslo připalovalo.
V hrnci rozehřejte máslo a smažte na něm 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Během toho ochuťte mleté maso solí, mletou paprikou, pepřem a majoránkou. Ingredience zamíchejte a odložte bokem.
Tip: Chcete-li, aby byla polévka pikantnější, přidejte více pepře.
K bramborám přidejte kořenovou zeleninu, lžičku soli, třetinu lžičky soli a dvě lžičky mleté papriky. K osmažené cibuli přidejte ochucené mleté maso a směs smažte, za občasného míchání, 15 minut.
Do masa vmíchejte brambory a obsah hrnce zalijte horkou vodou. Polévku vařte, pod pokličkou, 10 minut a poté do ní vmíchejte prolisovaný česnek s jíškou a hrstí majoránky. Ingredience promíchejte a pokračujte ve vaření další 4 minuty.
Gulášovou polévku z mletého masa servírujte samotnou nebo s oblíbeným pečivem.
Poznámka: Je-li to potřeba, můžete polévku ještě dosolit.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou