Hnízda z cukety, mletého masa a zelí - postup přípravy
Cuketová hnízdečka z trouby jsou ideální volbou pro ty, kteří milují zelí, ale jsou příliš líní na to, aby ho vařili. Jednoduché a lehké jídlo vám zabere jen velmi málo času a přitom chutná jedinečně. Můžete ho podávat teplé i studené jako občerstvení nebo dokonce jako hlavní chod. Vhodná jsou pro celou rodinu, stejně jako pro návštěvy. Záleží pouze na vás. K výrobě hnízd z cukety s mletým masem můžete použít tymián. Koření, jako je oregano nebo směs bylin, jsou také perfektní. Pro zpestření chuti vyzkoušejte směs mletého kuřete a krůty. Složky cuketových hnízd se propojí v dokonalé kombinaci. Nenechte se zastrašit silnými kousky cibule. Budou úžasně sladké, voňavé, křupavé a lehce měkké. Naplňte hnízda cuketou a zeleninou a podávejte!
Ingredience
Cibuli nakrájejte na velké kroužky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, potřete hořčicí a dochuťte tymiánem.
Na cibuli dejte placku z mletého masa, osolte a opepřete.
Nyní nakrájejte zelí najemno a položte ho na mleté maso. Nyní nakrájejte tenké proužky cukety a položte je nahoru jako další vrstvu.
Nastrouhejte sýr na jemném struhadle a rozložte poslední vrstvu. Na vrch rozetřete zakysanou smetanu.
Vše vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Mnohem pohodlnější je zdobit cuketová hnízda zakysanou smetanou z cukrářského sáčku. Pak budou vypadat úhledně a elegantně. Můžete použít pouze zelí nebo jen cuketu. V každém případě bude pokrm měkký, šťavnatý a jednoduše vynikající. Vyzkoušejte tento jedinečný a velice jednoduchý recept a vaše rodina si užijte úžasnou večeři. Přejeme dobrou chuť!