Houbový koláč z trouby - postup přípravy
Ne všichni jsou na tom stejně, ale mnoho Čechů houby přímo miluje! Pokud se řadíme mezi milovníky těchto úžasných lesních rostlin, rozhodně byste neměli opomenout tento recept na houbový koláč, který si zamilují dospělí i děti. Má nejen jedinečnou vůni, ale také úžasnou chuť. Možná si myslíte, že příprava bude náročná, ale tak to vůbec není. Ve skutečnosti je velice jednoduchá.
Těsto
Náplň
Příprava těsta je snadná. Vejce rozšlehejte vidličkou nebo metličkou v misce. Do vejce dejte změklé máslo a dobře vše promíchejte. Poté zalijte studenou vodou, přidejte sůl a mouku. Začněte s hnětením těsta, které by mělo být na pohled měkké a hladké. Poté připravte náplň. Cibuli nakrájejte najemno a usmažte spolu s houbami, které budou nakrájeny na menší kousky. Vše nechte vychladnout a mezitím nastrouhejte sýr.
Na samotnou přípravu vezměte formu s odnímatelným prstencem o velikosti 24×26 cm. Rozložte těsto, srovnejte a vytvořte boky. Pak na něj rovnoměrně rozložte houby. Posypejte koláč bylinkami a poté nastrouhaným sýrem. Koláč vložte do trouby a pečte asi 25 minut při teplotě 220 stupňů. Poté nechte vychladnout a servírujte.
Přejeme dobrou chuť!