Hrášková polévka s krutony a slaninou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jakou uvařit polévku, vyzkoušejte tuto hráškovou podle YouTube receptu Vaříme s Mozkem. Doplnit ji můžete křupavými krutony, opraženou slaninou a čerstvými bylinkami.
Na polévku
Na krutony
Chléb a plátkovou slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánev vložte máslo a nechte ho rozehřát. Poté chléb i slaninu orestujte dozlatova.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky. Poté do hrnce nalijte olej a cibuli orestujte. Následně k ní přisypte hrášek a zalijte ho vývarem.
Polévku dochuťte mletým černým pepřem a hrášek vařte doměkka. Poté do ní přidejte prolisovaný česnek a rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem.
Polévku přiveďte k varu, dochuťte solí a zjemněte ji smetanou na vaření. Následně ji vařte přibližně 2 minuty. Poté ji můžete servírovat.
Hráškovou polévku podávejte s křupavými krutony a opraženou slaninou. Před podáváním ji můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami.
Tip: Pokud chcete, aby polévka byla zcela hladká, přeceďte ji přes jemné sítko.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem