Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrášková polévka se slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Hrášková polévka se slaninou - postup přípravy

Hrášková polévka je u většiny lidí jednou z těch nejoblíbenějších vůbec. Stejný úspěch slaví i u domácích kuchařek a kuchařů, neboť je zároveň jednou z těch nejjednodušších. Vyzkoušejte ji podle prověřeného receptu paní Ilony Šimůnkové, která ji podává s opečenou slaninou. Chutnější kombinaci byste hledali jen stěží.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očištěnou cibuli nasekejte najemno a na másle osmažte dorůžovva. Přidejte k ní hrášek a prolisovaný česnek, podle chuti osolte a opepřete a chvilku společně duste. Poté podlijte vývarem, promíchejte a krátce provařte, aby hrášek úplně změkl.

2. KROK

Dvě nebo tři lžíce hrášku odeberte stranou a zbytek rozmixujte. Hrášek pak vraťte zpátky do polévky. Slaninu nakrájejte na nudličky a osmahněte ji vedle v pánvi dozlatova. Polévku servírujte do talířů ozdobenou několika plátky slaniny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů