Hrášková polévka se slaninou - postup přípravy
Hrášková polévka je u většiny lidí jednou z těch nejoblíbenějších vůbec. Stejný úspěch slaví i u domácích kuchařek a kuchařů, neboť je zároveň jednou z těch nejjednodušších. Vyzkoušejte ji podle prověřeného receptu paní Ilony Šimůnkové, která ji podává s opečenou slaninou. Chutnější kombinaci byste hledali jen stěží.
Ingredience
Očištěnou cibuli nasekejte najemno a na másle osmažte dorůžovva. Přidejte k ní hrášek a prolisovaný česnek, podle chuti osolte a opepřete a chvilku společně duste. Poté podlijte vývarem, promíchejte a krátce provařte, aby hrášek úplně změkl.
Dvě nebo tři lžíce hrášku odeberte stranou a zbytek rozmixujte. Hrášek pak vraťte zpátky do polévky. Slaninu nakrájejte na nudličky a osmahněte ji vedle v pánvi dozlatova. Polévku servírujte do talířů ozdobenou několika plátky slaniny.