Hřebíčkový čaj - postup přípravy
Hřebíček se řadí mezi koření, které bylo již od pradávna používáno pro své léčebné účinky. Pomůže vám s trávením, s různými záněty, bojuje s parazity a pomáhá léčit i nevolnost.
Ingredience
Do menšího kastrůlku nalijte vodu a přidejte do ní lžíci hřebíčku. Přiveďte vodu k bodu varu a chvíli nechejte čaj provařit. Pokud chcete čaj silnější, tak hřebíček před použitím ještě rozdrťte ve hmoždíři. Poté sundejte hrnec z ohně a nachystejte si hrníček, ve kterém budete čaj pít. Přeceďte do něj obsah hrnce, čímž získáte čistý čaj.
Tento čaj je pro své účinky nejvíce ideální na zimu. Pokud máte virózu, problémy s trávením či si chcete zlepšit funkci jater, tak si můžete dát až dva šálky denně. Neměli byste ho ovšem pít dlouhodobě, eugenol v něm obsažený totiž ředí krev.