Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italský ovocný koláč se švestkovým džemem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Italský ovocný koláč se švestkovým džemem - postup přípravy

Navštivte krásnou Itálii prostřednictvím místního receptu. Postup přípravy italského ovocného koláče je velmi jednoduchý a jeho výhodou je, že koláč upečete za pouhých 25 minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem a do směsi přimíchejte citronovou kůru z jednoho citronu.

Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

Do směsi vsypte mouku s kypřícím práškem do pečiva a uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. Jednou částí vyplňte dno formy na koláč a druhou část těsta rozdělte na tři části – od největší po nejmenší, z kterých vyválejte tři tenké nudličky. 

3. KROK

Tip: Formu na koláč vymažte tukem a vysypte moukou, aby se vám koláč po upečení z formy lépe vyndával.

4. KROK

Z nejdelší nudličky vytvořte kruh, který položte na těsto ve formě, z druhé nudličky vyválejte menší kruh, který umístěte do prvního kruhu a stejný postup opakujte také u třetí nudličky. 

5. KROK

Následně otvory mezi nudličkami vyplňte džemem, na který střídavě pokládejte omyté a nakrájené švestky, broskve a meruňky. 

6. KROK

Takto připravený koláč vložte do předehřáté trouby a pečte jej na 180 °C po dobu 25 minut. Hotový koláč vyklopte na talíř, nechte jej vychladnout a podávejte jej posypaný moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů