Jablečné pletence s meruňkovým džemem a mandlemi - postup přípravy
Těmito jablečnými pletenci ohromíte každého milovníka sladkých a originálně vypadajících dobrot. Vyzkoušejte rychlý recept, jehož výsledek můžete podávat ke snídani, ale také k odpolední kávě.
Ingredience
Jablka oloupejte a nastrouhejte je nahrubo. Následně je vložte na pánev, posypte cukrem a skořicí a přimíchejte do nich pomazánkové máslo. Pánev rozehřejte a všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Jakmile se cukr rozpustí a jablka začnou hnědnout, potrvá to přibližně 5 minut, sundejte pánev z tepla, jablečnou směs přendejte na talíř a nechte ji vychladnout. Zatím si rozbalte listové těsto.
Poté, co směs vychladne, rozprostřete ji na připravené listové těsto. Směs následně pomažte meruňkovým džemem a posypte nadrobno posekanými mandlemi.
Těsto rádýlkem rozřežte na 8 stejně velkých kusů a jednotlivé kousky zarolujte. Každou ruličku rozdělte nožem na dvě části a jednotlivé konce zapleťte dohromady.
Jablečné pletence dejte na plech vyložený pečicím papírem a pomažte jejich povrch vaječným žloutkem. Pletence pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut a po vychladnutí podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili