Jablečný štrúdl - postup přípravy
Obyčejný, snadný a rychlý štrúdl s jablky podle receptu od paní Lenky Sedláčkové je jako stvořený pro rychlé pochutnání, když vás honí mlsná. Vhodný je i pro naprosté začátečníky.
Ingredience
Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte špetku soli a promíchejte. Přilijte olej, teplou vodu, vyklepněte 1 vajíčko, dochuťte trochou citrónové šťávy a vše zpracujte na hladké těsto.
Těsto rozválejte na kusu pečicího papíru na tenkou placku. Jablka očistěte, nastrouhejte a promíchejte se skořicí. Tuto směs rozprostřete na celou plochu těsta a s pomocí pečicího papíru ho stočte do pevné rolády. Přeneste ji na plech, potřete povrch jedním rozšlehaným vajíčkem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C péct po dobu okolo 20 minut.
Hotový štrúdl nechte zchladnout, posypejte povrch moučkovým cukrem, nakrájejte na proužky a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.