Jak loupat efektivně vařené brambory? Poradíme vám! - postup přípravy
Vánoční svátky se kvapem blíží a s nimi také příprava bramborového salátu. K jeho zhotovení potřebujete logicky vařené brambory. Mnoho hospodyněk si však v tomto ohledu přidělává zbytečně moc práce. Poradíme vám, jak co nejrychleji a nejefektivněji brambory ve slupce oloupat.
Skvělý trik, který vše usnadní
Dejte vařit brambory ve slupce, jak jste zvyklí. Až budou opravdu měkké, vypněte sporák a opatrně jednotlivé kusy vyjměte z vroucí vody. Pak brambory vložte do mísy s ledovými kostkami. V nádobě chlaďte zeleninu po dobu pěti minut. Nakonec chlazené brambory vezměte do ruky a tahem sundejte slupku. Půjde to překvapivě jednoduše. Jak dokonalé že?
Tato vychytávka vám ušetří mnoho času. Zejména vám odpadne čekání na to, až brambory vychladnou. Vyzkoušejte tento trik a nebudete litovat. Ušetřený čas můžete raději trávit příjemnějšími činnostmi se svou rodinou.
Tip na závěr: Tradiční bramborový salát
Pokud se vám bleskurychle podařilo oloupat brambory výše uvedenou metodou, můžete si s námi připravit tradiční bramborový salát. Potřebujete:
- – vařené brambory: 600 g
- – kyselé nakládané okurky: 4 až 5 ks
- – sůl: dle chuti
- – mletý pepř: dle chuti
- – vajíčka: 3 až 4 ks
- – majonéza: 3 až 4 lžíce
- – plnotučná hořčice: 2 lžíce
- – malá cibule: 1 ks
- – mrkev, petržel a celer: 150 g
- – kyselé zelené jablko: 1 menší ks
Postup prakticky znáte, pokud každoročně připravujete štědrovečerní večeři. Veškerou zeleninu uvařte do měkka, nakrájejte na menší kostičky a promíchejte ve velké míse. Přidejte i stejně pokrájené jablko, kyselé okurky a uvařená oloupaná vejce nasekaná na menší kousky. Vše dochuťte majonézou, hořčicí, solí, pepřem a propojte vařečkou.
Před podáváním je vhodné nechat salát uležet v lednici. K pokrmu se bude hodit samozřejmě kuřecí nebo vepřový řízek. Někdo však preferuje smaženou rybu (kapra či lososa).