Jednoduché a chutné kuřecí řízky - postup přípravy
Kdo by nemiloval řízky, ať už jsou telecí, vepřové nebo kuřecí. A právě ty si nyní můžete připravit podle jednoduchého receptu. Na závěr se pak můžete inspirovat skvělými tipy, jak takový obyčejný řízek vylepšit.
Ingredience
Nejprve si kuřecí maso očistěte od blanek a jiných nedokonalostí a každé prso seřízněte na dva tenčí pláty.
Poté opačnou stranou nože (naproti ostří) nasekejte strukturu řízků.
Plátky následně osolte dle preferencí a obalte ve strouhance z obou stran.
Nyní si k ruce vezměte větší pánev, kápněte do ní trochu slunečnicového oleje a rozpalte ho.
Poté kuřecí řízky smažte dozlatova z obou stran.
Před servírováním nechte přebytečný tuk okapat na papírových kuchyňských utěrkách. Hodit se bude k řízkům třeba bramborová kaše, šťouchané brambory nebo čerstvý chléb.
Doplnit porci lze i o kyselé okurky či dochucovací omáčky typu tatarka, majonéza a kečup. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace kuřecích řízků a tip na kořeněné stripsy
Kuřecí řízečky lze obalovat před smažením nejen v obyčejné strouhance, ale třeba i v pivním těstíčku nebo rozmělněných kukuřičných lupíncích. Jinak pokud máte v oblibě kuřecí stripsy z fast foodů, můžete si je připravit i sami doma. Potřebovat budete tyto suroviny na marinádu:
- uzená mletá paprika: 1 lžička
- pikantní mletá paprika: 1 lžička
- solamyl: 1 a ½ lžíce
- mletý pepř: 1 lžička
- sušené oregano: 1 lžička
- kari koření: 1 lžička
- sůl: 1 lžička
- voda: cca 80 ml
Ze všech ingrediencí připravte homogenní směs, kterou nalijte na připravené kuřecí maso. Marinovat jej nechte ideálně přes noc v lednici. Poté obalujte standardním způsobem v trojobalu.