Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché a rychlé chlebíčky z francouzské bagety

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Jednoduché a rychlé chlebíčky z francouzské bagety - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jaké silvestrovské pohoštění pro své hosty letos připravíte, vyzkoušejte tyto 4 jednoduché a rychlé recepty na chlebíčky z francouzské bagety. Jsou velmi snadné a každý si vybere svého favorita.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Šunkový chlebíček

Sýrový chlebíček

Šunkový chlebíček s vejcem

Salámový chlebíček

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Šunkové chlebíčky

1. Změklé máslo promíchejte s nasekanou pažitkou a česnekem. Bagetu nakrájejte na 1,5 cm tlusté plátky a potřete je máslem. Vezměte plátek kulaté šunky, přeložte ji napůl a uchopte konce do středu. Poté ji otočte vnější částí směrem ven a položte ji na bagetu.

2. Nakládané okurky nakrájejte na tenké plátky, ale konec neprokrojte úplně. Poté z nich vytvořte vějíře a rozložte je na chlebíčky. Nakonec přidejte nakrájenou červenou papriku na tenké proužky a kolečko olivy.

2. KROK

Sýrové chlebíčky

1. Změklé máslo promíchejte s nasekanou pažitkou a česnekem. Bagetu nakrájejte na 1,5 cm tlusté plátky a potřete je máslem. Na plátek sýra položte kousek salátu, přehněte strany a spojenou stranou ho položte na chlebíček.

2. Uvařené vejce a okurku nakrájejte na plátky. Každý plátek poté rozkrojte napůl a položte je na sýr. Nakonec přidejte papriku nakrájenou na tenké proužky a chlebíček posypte nasekanou pažitkou.

3. KROK

Šunkový chlebíček s vejcem

1. Změklé máslo promíchejte s nasekanou pažitkou a česnekem. Bagetu nakrájejte na 1,5 cm tlusté plátky a potřete je máslem. Přeložte šunku napůl a položte ji na bagetu.

2. Nakrájejte okurky i vejce na tenké plátky a vejce ještě překrojte na půl. Položte na šunku půl plátku vařeného vejce a dva plátky nakládaných okurek.

3. Pomocí cukrářského pytlíku vytvořte růžičku ze smetanového sýra a posypte ji pažitkou.

4. KROK

Salámový chlebíček

1. Změklé máslo promíchejte s nasekanou pažitkou a česnekem. Bagetu nakrájejte na 1,5 cm tlusté plátky a potřete je máslem. Pomocí cukrářského pytlíku vytvořte ve středu chlebíčku velkou růži ze smetanového sýra.

2. Vezměte plátek salámu, přeložte ho napůl a uchopte opačné konce směrem do středu a poté otočte vnější  lístek směrem ven. Na každý chlebíček položte 3 salámové kytičky.

3. Poté položte na střed půlku křepelčího vajíčka žloutkem nahoru. Nakonec po stranách položte nakrájenou papriku na proužky a vejce posypte pažitkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů