Jednoduché kuře na paprice se smetanou - postup přípravy
Jednoduché kuře na paprice, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, má bohatou kořeněnou chuť a připravíte ho bez dlouhého stání u sporáku. Hotové je za pár minut.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 2–3 minuty. K cibuli přidejte kuře naporcované na 6 dílů a restujte ho 3 minuty z každé strany. Poté maso z hrnce vyndejte a dejte ho stranou.
Do cibule vmíchejte mouku a 1 minutu směs smažte. Poté do ní vmíchejte mletou sladkou papriku a vše ihned zalijte vodou.
Poznámka: Papriku dlouho nesmažte, aby nezhořkla.
Do tekutiny vraťte kuřecí maso tak, aby bylo zcela ponořené, pokrm osolte, opepřete a vařte 15–30 minut, do změknutí. Uvařené maso vyndejte z hrnce a omáčku rozmixujte dohladka. Do omáčky vmíchejte smetanu a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.
Nyní vraťte maso zpět do hrnce a jednoduché kuře na paprice servírujte s těstovinami posypanými petrželkou.
Poznámka: Místo těstovin můžete pokrm podávat také s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem